mandag den 26. december 2016

Nytårsdessert: vinterlig chokoladedrøm med glaskaramel



Når nu julen er veloverstået med masser af lækker julemad, konfekt og chokolade er det tid til at tænke på nytåret og ikke mindst, nytårsdesserten.

Mit bud på en nem nytårsdessert, som kan forberedes dagen inden eller om formiddagen på nytårsaftensdag, og blot bages lige inden servering, er denne lækre lille chokoladedrøm.


Den smager julet af kanel, vanilie og appelsin og er blød og lækker.

Jeg har valgt at pynte den med lidt glaskaramel og tænker, at den kan serveres med en kugle god vanilieis og nogle friske bær.

Nemt, lækkert og ikke alt for tungt oven på al den fede julemad!




Chokoladedrøm (4 pers)

150 g mørk chokolade
100 g smør
150 g rørsukker
2 store æg (eller 3 små)
skal fra 1 appelsin
1/2 tsk. kanel
korn fra 1/2 vaniliestang


  1. Smelt smør og chokolade over vandbad. Køl let af.
  2. Pisk æg og sukker lyst og skummende sammen med vanilie, kanel og appelsinskal.
  3. Vend det smeltede smør og chokolade i æggesnapsen.
  4. Hæld dejen op i en sprøjtepose og læg den på køl et par timer.
  5. Sprøjt dejen ud i 8 små forme.
  6. Sæt formene i et ildfast fad i en 160 grader varm ovn.
  7. Kom kogende vand i fadet, så det når til midt på formene.
  8. Bages 25 min.
  9. Når kagerne er færdigbagte, skal de køle af 5-10 min inden serveringen.


Glaskaramel

100 g flormelis


  1. Kom flormelis i en tykbundet gryde.
  2. Smelt flormelisen ved medium varme, indtil det har karamelfarve.
  3. Læg et stort stykke bagepapir på køkkenbordet.
  4. Læg en klat af den flydende karamel på bordet og smør det hurtigt ud med en paletkniv.
  5. Fortsæt med al karamellen.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!