lørdag den 29. marts 2014

Grove cookies fra Claus Meyer

Det er efterhånden ved at være 14 dage siden, jeg bagte de grove cookies fra én af Claus Meyers kogebøger.


De er ret simple - der er ingen ingredienser i, som man ikke har derhjemme eller i det mindste ret hurtigt kan skaffe, er nemme og hurtige at lave og de smager overraskende godt - selv efter 14 dage i en kagedåse.


Faktisk minder de lidt om Digestive kiks, dog lidt sødere - måske kunne man bruge dem som bund i en cheesecake?


Opskriften er simpel og kommer her:

Grove cookies 28-32 stk.


125 g hvedemel
125 g havregryn
125 g smør
150 g rørsukker
1½ spsk. sirup
1 spsk. vand
½ tsk. natron


Tænd ovnen på 200 grader.


Kom bagepapir på to bageplader.

Kom smør, sukker, sirup og vand i en gryde og smelt det for svag varme.


Bland hvedemel og havregryn i en skål.


Når smør og sukker er smeltet, tilsættes natron og med det samme hældes blandingen over mel og havregryn.


Rør sammen.


Sæt dejen i små klumper på bagepladerne. Tryk dem lidt flade med din hånd eller bagsiden af en ske.


Bag kagerne i 10 min. til de er gyldne.


Afkøles på en bagerist og opbevares i en kagedåse.


Note:
Jeg forsøgte at reducere mængden af sukker og smør. Det kan ikke lade sig gøre, for så hænger kagerne ikke sammen.
Så man er nødt til at acceptere, at man kun kan spise én af kagerne som et mellemmåltid...



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!