søndag den 27. oktober 2013

Travlhed og surdejsbrød...

Efter en travl weekend, som startede fredag med middag på Brasserie B sammen med vores søde naboer og bagefter i Musikhuset og se Rune Klan og fortsatte lørdag med en kursusdag på Gråsten Landbrugsskole sammen med 260 af mine kollegaer, har jeg ærlig talt været lidt kvæstet i dag.

Men jeg er ikke særlig god til at sove længe, så da jeg vågnede kl. 8.00 i morges (kl. 7.00 efter vintertid), så tænkte jeg, at jeg ligeså godt kunne udnytte tiden, mens resten af familien sov, til at få indhentet lidt på bagefronten.

Jeg har siden sidste søndag haft en skål med dej stående i køleskabet, som jeg hver morgen har bagt boller af og hver aften har fyldt mere vand, mel, salt, honning, havregryn og hvad jeg ellers havde af melrester i. I dag var der så ca.200g dej tilbage, som var blevet rigtig lækker boblende og duftede skønt.

Velkommen til efteråret....

Det regner og rusker og bliver tidligt mørkt. Så trækker vi indenfor og hygger os med stearinlys, varme drikke og måske en lille kage?

Mit bud på en dejlig søndagskage er denne pærekage, som er fyldt med gode sager. Server den lun med koldt flødeskum.

 

fredag den 18. oktober 2013

Kanelstang

Når man har fødselsdag på mit arbejde, så giver man morgenbrød - og helst med noget sødt til.



Jeg havde rigtig meget lyst til at bage en lækker kanelstang til mine kollegaer og det blev denne efter en gammel opskrift, som stammer fra min onkel. Jeg tilføjede æbler i tern til kanelremoncen, for at være sikker på, at stangen ikke var tør, når den skulle serveres, for jeg var nødt til at bage den dagen, inden den skulle serveres. Æblerne tilfører, foruden saftighed, også lidt syrlighed og jeg synes selv, at kanelstangen var rigtig vellykket.

torsdag den 17. oktober 2013

Græskarbrød og boller

Jeg ved ikke, om jeg er den eneste, som kommer til at købe et eller andet med hjem fra supermarkedet, som jeg synes så helt vildt interessant ud, men som jeg ikke har en helt klar idé om, hvad jeg vil bruge til?



Et af de der smukke orange græskar, som ligger overalt lige nu, fangede min opmærksomhed og inden jeg vidste af det, lå det i min indkøbsvogn og var på vej hjem med mig.... Jeg havde en vag idé om, at jeg skulle lave noget suppe af det, men pludselig havde græskarret ligget i mit køkken (og pyntet - ingen tvivl om det...!) i 14 dage uden at være blevet til suppe. Så en søndag formiddag gav jeg mig til at skære det i stykker og tænkte, at så kom der nok lidt inspiration undervejs - og sørme ja - mit smukke Hokkaido græskar blev til en saftig græskarkage og smukke orange græskarboller.

Langt om længe....græskarkage!

Jeg ved godt, at jeg for snart længe siden lagde billeder af græskarkage op på Facebook og lovede en opskrift - og jeg er rigtig ked af, at jeg ikke har fået gjort noget ved det. Har kun dårlige undskyldninger...kunne ikke finde billederne, kunne ikke huske, hvor opskrifterne stammer fra, har ikke haft tid....Men nu - nu kommer opskriften altså på kagen og snart kommer opskriften også på brødet.


søndag den 6. oktober 2013

Lillepigens banankage til farmand

Det smitter jo lidt det kagebageri og vores mindste har plaget en del om at få lov til at bage noget "helt selv - uden at du blander dig, Mor".



Egentlig havde jeg ikke tænkt mig, at der skulle bages kage i dag. Vi havde både været i Blåvand og spise is i går, fået wienerbrød og dessert, så jeg følte faktisk, at min kagemave var ved at være fyldt op. Men så var det lige, at der lå to meget modne bananer på køkkenbordet og der stod en lille sjat A-38 i køleskabet, som også trængte til at blive brugt. Og så kunne vi jo ligeså godt bage en lille kage.