onsdag den 5. juni 2013

Kartoffelpizza

Jeg får rigtig meget inspiration til kager og mad på Instagram og denne kartoffelpizza er ingen undtagelse. Det er en rigtig nem frokostret, som smager skønt.



Min datter elsker pizza med pommes frites - hvis hun får lov bestiller hun altid det, når vi er i Italien. Dette er en mere autentisk udgave af hendes yndlingspizza og hun godkendte den.

Kartoffelpizza

10 g gær
1 1/4 dl vand
1 spsk olivenolie
1/2 tsk salt
200 g pizzamel

Rør gær ud i vandet. Tilsæt olie, salt og 2/3 af melet. Ælt dejen godt sammen og tilsæt melet lidt efter lidt, indtil dejen er blank og smidig.

Stil dejen tildækket i mindst 1/2 time.

Fyld

5-6 små kartofler med skræl
1 kugle mozzarella
2-3 kviste rosmarin
Salt

Skær kartoflerne meget tyndt. Skær mozzarellaen ud i tynde skiver. Hak rosmarinen.

Varm ovnen op til den højeste temperatur den kan. Hvis du har en pizzasten, så lad den varme op med ovnen.

Ælt dejen. Del i to stykker og rul hvert stykke tyndt ud. Læg dejen på en bageplade med bagepapir.
Fordel fyldet på dejen - nederst osten og kartofler og rosmarin ovenpå. Kværn tilsidst lidt salt ovenpå.

Kom pizzaerne i ovnen og bag dem ca. 15-25 min, indtil kartoflerne er gyldne og bunden bagt.

Velbekomme!


 
 

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!