tirsdag den 26. marts 2013

Mormorbrød aka franskbrød

Det er nok ikke noget hyggeligere end et blødt og lækkert franskbrød bagt af helt hvidt hvedemel uden nogen form for kerner eller fuldkorn.

Det smager allerbedst helt friskbagt med marmelade på. Allerede dagen efter er det en smule tørt, men så kommes det bare på brødristeren og så er det lækkert igen.

 

Franskbrød

50 g gær
6 dl mælk
50 g smør
2 tsk salt
2 tsk sukker
900-1000 g hvedemel

Smør og mælk lunes til det er håndvarmt.
Gæren røres ud i den lune mælk.
Tilsæt 700 g af melet sammen med salt og sukker og ælt dejen godt (gerne i en røremaskine).
Tilsæt efterhånden mere og mere af melet til dejen er glat, smidig og ikke klistret. Pas på, ikke at komme for meget mel i dejen, så bliver brødet for tungt.
Hvis du har en røremaskine, så lad dejen køre ved middelhastighed i ca. 10 min, så glutenet får optimale betingelser.
Stil dejen lunt i 1 time.

Vend forsigtigt dejen ud på et meldækket bord og del den i to.
Tag nu hver dejklump og fold den forsigtigt - først til en kugle ved at samle hjørnene og herefter på langs (2-3 gange), så dejen bliver aflang. Herefter trilles dejen forsigtigt til en lang pølse på længde med din bageplade.
 På denne måde bliver dejen smidig og man bevarer overfladespændingen, så brødet ikke bliver fladt.

Brødene stilles til hævning på en bageplade med bagepapir i ½ time.

Bages herefter i 30 min ved 190 grader.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Læg en kommentar - så bli'r jeg glad!